Massimo Bartolini

Massimo Bartolini

°1962, Cecina (IT) | woont en werkt in Cecina (IT)

Het werk van Massimo Bartolini is zeer divers en omvat uiteenlopende media zoals sculptuur, performance en fotografie. In zijn installaties verwerkt hij een ludieke vorm van controleverlies, door bijvoorbeeld vloeren te verhogen of ruimten te verwringen. Bartolini’s sensuele werk activeert een perspectiefverschuiving en relativeert al wat standvastig en onveranderlijk lijkt. Door een specifiek gebruik van licht en vaak ook geluid, creëert hij ruimten met een tactiele kracht. Op een poëtische manier plaatst hij in de objectieve realiteit een toegangspoort tot een ideale wereld waar ruimte is voor verbeelding, dromen, herinneringen, passies en nostalgie.

Voor TRACK realiseert Bartolini een openluchtbibliotheek in de wijngaard van de Sint-Pietersabdij, een oase van groen en rust in het centrum van Gent. Deze wijngaard gaat terug tot de middeleeuwen en werd in de jaren zeventig nieuw leven ingeblazen door de Gentse Wijnmetersgilde. In de symbolische schaduw van de Boekentoren kunnen bezoekers hier tweedehandsboeken uitlenen, kopen of ruilen. Bartolini plaatste de boekenkasten in het verlengde van de wijnranken, evenwijdig leunend tegen de helling van de tuin. Zoals goede wijn, kunnen volgens Bartolini ook boeken geestverruimend werken.

Wijngaard Sint-Pietersabdij, Sint-Pietersplein 14

Jaarlijks organiseert de ngo 11.11.11. een boekenverkoop met een selectie boeken die de Stadsbibliotheek niet langer in zijn bestand houdt. Ook TRACK kan voor het artistieke project van Bartolini een beroep doen op de afgevoerde boeken van de Gentse bibliotheek en daarnaast ook van de Antwerpse openbare bibliotheken.
Om de actie van 11.11.11. bijkomend te ondersteunen, voorziet TRACK een speciale collectebus in de wijngaard van de Sint-Pietersabdij. Wie een boek wil kopen, deponeert een bedrag naar keuze in de bus.

Kunstenaars

Selecteer hier een kunstenaar:

Overzicht

Op de kaart

Bekijk hier waar je deze kunstenaar aan het werk kan zien

Bekijk