Hoe bezoek je TRACK?

TRACK PARCOURS

Je hoeft geen vooraf vastgelegd, rechtlijnig spoor te volgen maar bent vrij om je eigen, persoonlijke ‘TRACK’ te kiezen doorheen de zes clusters. Van cluster naar cluster kun je je gemakkelijk verplaatsen met de fiets, bus of tram. Per cluster kun je dan het parcours verder te voet of met de fiets afleggen.

MET DE FIETS

Fietsverhuur Max Mobiel: 6,50 euro/dag/fiets op vertoon van een TRACK-rittenkaart. We vragen 30 euro waarborg bij het huren van een fiets, dat bedrag krijg je terug bij het afleveren van de fiets.

Je kunt overal cash of met Bancontact betalen. Alleen in het TRACK-meetingpoint Macharius moet je cash betalen.

Verhuurlocaties:

• Fietspunt S.M.A.K, Citadelpark, Nicolaas De Liemaeckereplein 2, van dinsdag tot zondag, 10:00 – 18:00 (op dinsdag kan je terecht aan de balie van S.M.A.K., andere dagen kan je terecht in het fietspunt).
• Fietspunt Station Gent Sint-Pieters (via achteruitgang: Voskenslaan 27): van maandag tot vrijdag, 07:00 – 19:00. Op zaterdag: 09:00 - 18:00. Op zondag: 10:00 - 18:00.
• Fietspunt Station Dampoort, Oktrooiplein 10 (aan ingang): van maandag tot vrijdag 07:00 – 19:00. In het weekend kan je terecht in het TRACK-meetingpoint Macharius (van 12:00 - 18:00).

Reserveren kan via Max Mobiel, via het nummer 09 242 80 40 of in de fietspunten.
De ideale fietsroutes tussen de meetingpoints vind je hier.

MaxMobiel werkt in het kader van TRACK samen met BlueBike.
Blue Bike NMBS

TE VOET

De voetgangerskaart toont de snelste en mooiste weg van locatie tot locatie. De Gentse voetgangerskaart toont de snelste en comfortabelste wandelweg van locatie tot locatie. Zo zie je ook meteen hoeveel minuten je te voet nodig hebt. Meer informatie.

Download hier de kaart

MET BUS OF TRAM

Bus 5 brengt je naar de verschillende clusters:

• Route Citadel>Tondelier: bus 5 richting Tolpoort of Van Beverenplein
• Route Tondelier>Citadel: bus 5 richting Zwijnaarde of UZ Gent

CitadelHalte Heuvelpoort (Overpoortstraat) (bus 5)
BlandijnHalte Sint-Pietersplein (bus 5)
BlandijnHalte Blandijnberg (bus 5)
CentrumHalte Zuid + verbinding tram 4 halte Gravensteen (bus 5)
CentrumHalte Sint-Jacobs (bus 5)
MachariusHalte Steendam (bus 5)
TolhuisHalte Fratersplein (bus 5)
TolhuisHalte Tolhuislaan (bus 5)
TondelierHalte Blaisantvest (enkel bus 5 richting Tolpoort) (bus 5)
TondelierHalte Tolpoort + verbinding tram 4 halte Biervlietstraat (bus 5)


TRACK-dagpas De Lijn: 3 euro i.p.v. 5 euro, op vertoon van je TRACK-rittenkaart (te koop in alle meetingpoints)

Meer info vind je via De Lijn of op het nummer: +32 (0)70 220 200.
De routeplanner van De Lijn vind je hier

MET DE TREIN

Vanuit heel wat gemeenten en steden geraak je gemakkelijk met de trein in Gent. Zowel aan station Gent-Sint-Pieters als aan station Dampoort kan je gedurende TRACK een fiets huren.

Vanaf Gent-Sint-Pieters kan je te voet naar het meetingpoint S.M.A.K. (ongeveer 10 minuten) of neem je tram 1 tot in het historisch centrum.
Ga je in het weekend met de trein naar TRACK, maak dan gebruik van het weekendbiljet van de NMBS. Met het weekendbiljet geniet je een korting van 50% op elke heen-en-terugreis in eerste of tweede klassen. Je bepaalt zelf de dag van de heenreis (vrijdag vanaf 19u00, zaterdag of zondag) en je kiest ook zelf wanneer je terugreist tijdens hetzelfde weekend. Bovendien kunnen er per betalende, begeleidende volwassene tot 4 kinderen jonger dan twaalf jaar gratis meereizen met de trein!

Je koopt een biljet in het station of online op de site van de nmbs. Vind hier ook de uurregeling van de Belgische spoorwegen.

Op de website van Project Gent Sint-Pieters vind je alle info over de werken en bereikbaarheid tijdens de opwaardering van de Gentse stationsbuurt.

MET DE MOTOR
Wie met de motor naar TRACK komt, vindt o.a. motorparkeerplaatsen aan het meetingpoint S.M.A.K. (Citadelpark).

MET DE AUTO
We raden automobilisten aan gebruik te maken van de P+R mogelijkheden (gratis parkeren + fiets of openbaar vervoer). Wens je toch gebruik te maken van de stedelijke parkings, dan volg je best het verkeersgeleidingssysteem. De dichtstbijzijnde parking per meetingpoint vind je verder.
Meer informatie

Parkeren voor personen met een handicap
Wie in het bezit is van een parkeerkaart voor personen met een handicap, vindt voorbehouden plaatsen in de binnenstad. Parkeren is dan gratis, ook op de betalende parkeerplaatsen op de openbare weg of in een blauwe zone.

Minder mobiele personen van buiten Gent hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van de Minder Mobielen Centrale (MMC) om vervoerd te worden tot aan de locaties.
De MMC is telefonisch bereikbaar tijdens de werkuren op 09/266 76 36 en via mail op http://www.mmc@gent.be.

Parkings per cluster
• Citadel: parking station Gent-Sint-Pieters of Sint-Pietersplein
• Blandijn: parking Sint-Pietersplein
• Macharius: parking Dampoortstation
• Centrum: parking Vrijdagmarkt, Sint-Michiels of Ramen
• Tolhuis: parking Vrijdagmarkt
• Tondelier: parking Vrijdagmarkt

BACK