Presentatie catalogus TRACK 28 jun

Presentatie catalogus TRACK

Wij hebben het genoegen u uit te nodigen voor de presentatie van de catalogus van TRACK op donderdag 28 juni om 20u00 in S.M.A.K.
Moderator Roel Arkesteijn bespreekt het boek met curatoren Philippe Van Cauteren en Mirjam Varadinis, uitgever Roger Willems en auteur Stefan Hertmans.
De Vrienden van het S.M.A.K. stellen aansluitend het portfolio met edities voor dat zij in samenwerking met een aantal kunstenaars van TRACK hebben uitgegeven.

De catalogus van TRACK is een uitgave van Roma Publications (Amsterdam).
Sinds S.M.A.K een tentoonstelling maakte met Roma Publications in 2005, werkte het museum herhaaldelijk met de uitgeverij samen.
Ook voor TRACK hebben hun individuele aanpak, professionele toewijding en artistieke inzicht een boeiende samenwerking opgeleverd met de curatoren en kunstenaars van de tentoonstelling.
Hoewel het boek dicht op de huid zit van de tentoonstelling, heeft het een eigen logica. Het overstijgt de duur en de plaats van de tentoonstelling en vormt een filter tussen de onmiddellijke ervaring van TRACK en zijn situering binnen een globaal artistieke, maatschappelijke en historische context.

Chris Dercon, directeur van Tate Modern, werd op basis van zijn directe relatie met ‘Chambres d’Amis’ en kennis van ‘Over the Edges’ uitgenodigd voor een inleidend gesprek met de curatoren.
Vanuit het historisch perspectief van de voorgangers van TRACK gaat het interview uitgebreid in op de erfenis van TRACK, haar artistieke aspiraties en de veranderingen die kunst in de openbare ruimte de voorbije decennia heeft ondergaan.
Daarnaast zijn verschillende teksten geselecteerd die ieder een belangrijk aspect van de tentoonstelling belichten.
De Britse kunsthistoricus en -theoreticus Claire Bishop bespreekt in haar essay ‘The Social Turn’ de recente proliferatie van publiek geëngageerde, participatieve en collaboratieve kunstprojecten.
Van de filosoof en kunstcriticus Boris Groys neemt TRACK het essay ‘De Stad op Doorreis’ op waarin de auteur de complexiteit van de toeristische ervaring bespreekt. Daartegenover staat het essay ‘Wolken. Thuis’ van Stefan Hertmans, een bespiegeling over het thuis zijn en over Gent, de stad waar de schrijver werd geboren en met tussenpozen heeft gewoond

Het boek documenteert de projecten en performances verder op een uitvoerige manier. Een ruime selectie installatiebeelden biedt een lezer een inkijk in de voorbereidingen en de realisatie van de tentoonstelling.
De catalogus van TRACK is een tweetalige publicatie in Nederlands en Engels.
Het boek is beschikbaar in de 6 meeting points van TRACK en in de boekhandel aan de prijs van 29 euro.

Technische informatie
Afmetingen : 20 x 27 cm
Pagina’s : 376 pp
Kaft : soft cover
Oplage : 4000 exemplaren
Uitgever : Roma Publications
Nationale en Internationale distributie : Idea Books
Verkoopsprijs : 29 EURO

Op 28 juni is S.M.A.K. van 18u00 tot 22u00 gratis toegankelijk voor het publiek.

U kan die avond de tentoonstellingen van Vincent Geyskens en Stijn Ank bezoeken, deelnemen aan de actie TOPO COPY in samenwerking met Ladda vzw en genieten van een drankje in het S.M.A.K.-café.

alle events tonen